Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki drobiowe z warzywami na ostro

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt.małe
cebula czerwona 2 szt
pieczarki 2 szt
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
papryczka chili 4 szt mini suszone pepperoncini
sól 4 szczypty
olej rzepakowy 3 łyżki, do smarowania rusztu
pomidorki koktajlowe 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki drobiowe z warzywami na ostro

Mięso kroimy w kostkę mniejszą lub większą to bez znaczenia, takie mięso szybko się piecze, wkładamy do miski, osypujemy kminem, solą i rozkruszoną papryczką,mieszamy i zostawiamy na 1h.

Cebulę i pieczarki kroimy w ćwiartki jeśli lubimy mniej cebuli dzielimy ją na listki i używamy mniejsze kawałki.
Pomidorki przekrajamy na pół, osypujemy solą.

Na patyczki do szaszłyków,kolejno wbijamy mięso, pieczarki i cebulę, smażymy po 5 min z każdej strony.

Pomidorki grillujemy tylko z jednej strony ze środka ok 2-3 min.

Dobrze jest grilla elektrycznego przetrzeć pędzlem zanurzonym w oleju, można użyć oleju aromatyzowanego , ja tak zrobiłam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 16.09.2014 20:45
na pewno smaczne
noninka77 16.09.2014 20:17
Takie lubię :)
irenka 16.09.2014 20:15
przepyszne
Katarzyna59 16.09.2014 18:47
bardzo smaczne
smakowita 16.09.2014 18:20
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak