Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIKANTNYM NADZIENIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
boczek wędzony 100 gram
cebula 3 sztuki
czosnek 2 główki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIKANTNYM NADZIENIEM

Kroki postępowania

1
Cebulę obieram, drobno kroję, po czym podsmażam na oleju, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażony boczek, a następnie doprawiam całość Kucharkiem, pieprzem i ostrą papryką.
Krok 1 - PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIKANTNYM NADZIENIEM foto
2
Ciasto francuskie kroję na kwadraty. Na każdym z nich nakładam łyżeczkę farszu. Zlepiam brzegi i układam na blaszce wyłożonej pergaminem.
Krok 2 - PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIKANTNYM NADZIENIEM foto
3
Pierożki piekę w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30 minut.
Krok 3 - PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIKANTNYM NADZIENIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 08.09.2016 15:48
Dla mnie za pikantne, ale pomysł dobry.
paniusiaewa 02.09.2016 17:24
Zobaczę i spróbuję.
Malgorzata549 25.06.2016 14:08
pyszny pomysł
Jagódka77 20.01.2016 14:47
świetne pierożki
Margo1 31.08.2015 09:21
Na pewno smakowite
Ela15 25.08.2015 11:05
pyszne danie
IwonaDD 16.09.2014 18:35
szybkie danie!
cukiereczek 16.09.2014 17:15
proste i smaczne
Stenka 16.09.2014 16:47
chętnie bym zjadła
Adamorek 16.09.2014 16:20
wspaniałe nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak