Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem truskawkowo-porzeczkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 700 g
czerwone porzeczki 300 g
cukier żeujący 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem truskawkowo-porzeczkowy

Owoce obieramy, myjemy, rozgniatamy, wkładamy do garnka, można je zmiksować blenderem, ale ja użyłam tłuczka do ziemniaków, dzięki czemu w dżemie będą większe kawałki owoców.

Zasypujemy cukrem żelującym, doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Gotujemy jeszcze 4 minuty nie przerywając mieszania. Przekładamy do
czystych i suchych słoików, mocno zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak