Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupa jagodowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 500 g
woda 600 ml
cukier 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupa jagodowa

Jagody przebrać, opłukać, rozgnieść widelcem, przełożyć do garnka. Przebrane owoce zalać wodą, dodać cukier i cukier waniliowy, gotować kilka minut. Następnie dodać do zupy śmietanę, zagotować na wolnym ogniu. Za pomocą blendera zmiksować zupę. Zupę podawać z makaronem. Można podawać zupę na zimno jak i na gorąco

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 07.09.2014 00:18
z chęcią bym taką spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak