Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska zupa z polentą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

warzywa mrożone 450 g
rosół 700 ml
marchewka 1 sztuka
ser pleśniowy niebieski 5 dkg
suszone pomidory 6 sztuk

polenta

kaszka kukurydziana 100 g
woda 400 ml
parmezan 1 łyżka
oliwa z suszonych pomidorów 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska zupa z polentą

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewam rosół, dodaję mieszankę warzywną i marchewkę jedną obraną. Gotuję około 15 minut.
Krok 1 - Włoska zupa z polentą  foto
2
Do drugiego garnka wlewam wodę, po zagotowaniu wsypuje pomału kaszkę kukurydzianą. Pod koniec dodaję parmezan, oliwę, sól.
Krok 2 - Włoska zupa z polentą  foto
3
Polentę wylewam do pudełka wyłożonego folią aluminiową. Jak ostygnie wycinam serduszka. Zupę podaję z polentą, suszonymi pomidorami, i serem lazur oraz pietruszką. Z marchewki robię dekoracyjną różyczkę i gwiazdki.
Krok 3 - Włoska zupa z polentą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 04.09.2014 13:28
apetyczna zupa
Gabi44 03.09.2014 19:52
Cudna i na pewno smaczna.
Rysia 03.09.2014 17:16
Tak piękna zupka musi być smaczna.
Mniam 03.09.2014 16:11
Bardzo smacznie wygląda Twoja zupa.
Stenka 03.09.2014 15:18
pięknie wygląda
Agnieszka-87-25 03.09.2014 15:05
sliczna ach zjadła bym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak