Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z kalafiora

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka średniej wielkości
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżeczka
oregano 0,5 łyżeczki
cukier brązowy 0,5 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z kalafiora

Kalafior obieramy z liści, wycinamy twardszy głąb, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania miękkości.

Gdy kalafior się ugotuje, odlewamy wodę i rozbijamy go tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę masła i oregano. Dokładnie mieszamy, a całość doprawiamy cukrem brzozowym, świeżo zmielonym pieprzem i w razie konieczności solą.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak