Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka malinowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
spirytus 1/2 litra
cukier 1 kg
woda 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka malinowa

Maliny zalewamy spirytusem i odstawiamy na 2 tygodnie. Po dwóch tygodniach odciskamy maliny przez gazę. (Uzyskujemy z tego sok z malin i spirytusu) Gotujemy syrop z cukru i wody. Studzimy razem łączymy z uzyskanym sokiem. Rozlewamy do butelek. Zostawiamy na 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 11.09.2014 16:55
Malinki puszczają więcej soku, gdy się je zasypie cukrem i na początku doda tylko trochę spirytusu. Dlatego też zawsze w ten sposób przygotowuję nalewkę malinową, ale Twoja pewnie też smaczna jest, choć dla mnie byłaby zbyt słodka :)
Pietruszka 11.09.2014 10:06
pyszna nalewka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak