Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślany pieczony łosoś

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 gram
masło 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól i pieprz
koperek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Maślany pieczony łosoś

Filety myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawalki wedlug potrzeby. Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy sola morska zi piprzem z mlynka. Maselko kroimy na male porcje, ukladamy na filetach (dzieki temu skorka na gorze bedzie chrupiaca), posypujemy koperkiem. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut, wkladamy do nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 10.09.2014 09:30
uwielbiam tak przygotowana rybkę
EmciaPichci 10.09.2014 07:48
fajnie przygotowany łosoś :)
stef 10.09.2014 00:17
Pyszna rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak