Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z ricotty na kruchym spodzie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód

herbatniki 200 gramów pełnoziarnistych kakaowyc
masło 140 grmów

sernik

ser ricotta 1 kilogram
jaja 6 średnich
cukier 10 łyżek
wanilia 1 laska
skórka z cytryny

dekoracja

figi świeże lub inne owoce

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z ricotty na kruchym spodzie

Ciastka rozkruszyć z miękkim masłem, wyłożyć nimi spód formy. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Całe jaja ubić z cukrem, dodać nasionka z wanilii, startą skórkę z jednej cytryny. Dodać ser i dobrze zmiksować w robocie.
Na upieczony gorący spód wylać masę serową. Piec około 40 minut w 170 stopniach.
Po przestygnięciu pokroić i udekorować figami lub innymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.02.2015 21:13
serniczki bardzo lubię
Bernadeta1 09.09.2014 18:48
super serniczek
Magula 09.09.2014 10:50
Podoba mi się ten przepis
Sylwia26 09.09.2014 09:35
ślinka leci
engie23 09.09.2014 08:27
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak