Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szyszki krówkowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż preparowany 120 g
cukierki krówki 300 g (mlecznych)
masło 100 g
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Szyszki krówkowe

Krówki i masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy 1 łyżkę ciemnego kakao i doprowadzamy do wrzenia. Ryż preparowany wsypujemy do dużej miski i zalewamy gorącą masą.
Wszystko dokładnie mieszamy, aby masa krówkowo - kakaowa pokryła każde ziarenko ryżu. Odstawiamy na chwilę, aby całość odrobinę przestygła.

Następnie formujemy szyszki (kulki). Z podanych proporcji wyszło 16 szyszek. Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 08.09.2014 11:46
ŚWIETNY POMYSŁ - MUSZĘ KONIECZNIE ZROBIĆ:)
Ewelina1991 08.09.2014 10:43
smaki z mojego dzieciństwa ;)
norweska20 08.09.2014 10:37
bardzo lubię..robimy na święta
Wacław 08.09.2014 10:30
szybki i smaczny deser
Magula 08.09.2014 10:16
Takie szyszki kojarza mi się z łakociami z czasów dzieciństwa. Wywołuja bardzo miłe wspomnienia...
Habibi 08.09.2014 10:08
Bardzo dawno nie robiłam szyszek - pamiętam, że kiedyś był to przebój wśród domowych słodyczy samodzielnie robionych przez dzieciaki :)
Sylwia26 08.09.2014 09:22
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak