Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRAŻONE JABŁKA

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 2 szkl
sok z cytryny
cynamon 1/2 łyżeczki
woda 1/2 szkl

Porada

Najlepsze jabłka do smażenia to antonówki .

Przepis i sposób przygotowania na: PRAŻONE JABŁKA

Myjemy jabłka , obieramy ze skóry , kroimy na części , usuwamy gniazda nasienne . Przekładamy do garnka , podlewamy wodą , wsypujemy cukier , prażymy aż się rozpadną . Dodajemy sok z 1/2 cytryny .Mieszamy aby się nie przypalily . Wsypujemy cynamonu . Przekladamy do wyparzonych sloików , pasteryzujemy 15 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 26.08.2014 19:24
bardzo dobre na szarlotkę:)
Smaczna_B 26.08.2014 19:11
tak , z kawałkami i ja robię , są super do szarlotki i naleśników
Christopher 24.08.2014 22:21
Widzę ,że powoli też muszę zabrać się za jabłka do szarlotki.Robię tak samo,tylko moja Żona lubi jak są kawałki.
dorrota 24.08.2014 21:53
też robię takie co roku. Idealnie sprawdzają się do szarlotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak