Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka pieczone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kilogram
czosnek 5 ząbków
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
pieprz 1/4 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
smalec 1/2 kostki
sól 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka pieczone

Żeberka umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Każdy z kawałków natrzyj dobrze przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem oraz przyprawą uniwersalną albo specjalną do żeberek. Na koniec posyp żeberka majerankiem. Żaroodporną formę natrzyj smalcem a na nim ułóż żeberka. Piecz żeberka około godziny w 180-190 stopniach od czasu do czasu przewracając je na drugą stronę. Pod koniec pieczenia można dorzucić pokrojoną w pióra cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 11.11.2015 18:42
z domu znam duszone,ale teściowa zawsze piecze w piekarniku.pyszne i jedne i drugie
Wafelek2601 22.10.2014 16:43
smaczne mięsko
Kejti 10.09.2014 08:18
Fajne mięsko :-)
Futka 09.09.2014 13:22
Pyszne i aromatyczne żeberka :)
Kolorowa 24.08.2014 16:50
uwielbiam żeberka, smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak