Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z jeżyn

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 15 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z jeżyn

Kroki postępowania

1
Jeżyny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 12 godz.( puszczą sok)
Krok 1 - Sok z jeżyn foto
2
Na wolnym ogniu gotujemy jeżyny ok 1 godz.
Krok 2 - Sok z jeżyn foto
3
Sok z jeżyn przecieramy przez sitko.
Krok 3 - Sok z jeżyn foto
4
Gorący sok przelewamy do butelek, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.

Smacznego!!!
Krok 4 - Sok z jeżyn foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.09.2014 18:46
domowy najlepszy
Barbara13 02.09.2014 12:10
bardzo dobry jest taki soczek
mirosława4 02.09.2014 11:09
nie przepadam za sokiem z jeżyn wolę jeść na surowo
bhb8 02.09.2014 09:20
dobry sok :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak