Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z jarmużem, pieczoną cynamonową śliwką i camembertem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż kilka liści
śliwki węgierki kilka szt.
camembert 50g
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
miód płynny 1 łyżeczka
Cynamon mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z jarmużem, pieczoną cynamonową śliwką i camembertem

Śliwki przekroić na pół i wyjąć pestki, W naczyniu żaroodpornym wmieszać je z cynamonem i miodem. Piec w 100 stopniach około godziny. Wystudzić.
Jarmuż opłukać, wydrzeć łodyżki, podzielić na kawałki. Liście wsypać do miski, posolić, natrzeć octem winnym białym i oliwą extra virgine. Ułożyć na talerzu.
Na jarmużu poukładać śliwki i pokrojony ser. Posypać pieprzem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 31.08.2014 21:47
obłędna jest ta sałatka
mysza75 31.08.2014 19:20
fajna i zdrowa sałatka
Joannasz3190 31.08.2014 18:07
Rewelacja! :)
adelajda 31.08.2014 16:34
WOW !! Poproszę porcyjkę :)
fotoviderek 31.08.2014 16:25
Zdrowa i pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak