Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka na zimę

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

marchewka 2-3 kg
cebula
Gorczyca biała cała Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

ZALEWA

cukier 2 szklanki
woda 2 szklanki
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka na zimę

Marchewki obieramy i kroimy w kostkę. Następnie na dno słoików wkładamy po plastrze cebuli, wsypujemy pokrojoną w kostkę marchewkę i na wierzchu również układamy po plastrze cebuli. Dodajemy do każdego słoika po kilka ziarenek gorczycy, dwie kulki ziela angielskiego i po jednym liściu laurowym. Przygotowujemy zalewę: Wodę zagotowujemy, po czym wlewamy ocet i wsypujemy cukier. Mieszamy, aż cukier się rozpuści. Zalewamy słoiki z marchewką i pasteryzujemy ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.09.2014 14:42
ciekawy pomysł,nie robilismy marchewki do słoika
noninka77 30.08.2014 20:48
Fajny przepis :) Jeszcze nigdy ni robiłam takiej marchewki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak