Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe pulpety

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone indycze 300 gram
marchew 0,5 sztuki
jajko 1 sztuka
otręby żytnie 2 łyżki
sól i pieprz

Sałatka

szpinak świeży 100 gram
pomidory 2 sztuki
cebula 1 sztuka
marchewka 0,5 sztuki
czosnek 3 ząbki

Lista składników

ryż 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe pulpety

Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy 2 łyżki otrębów żytnich, jajko i drobno pokrojoną marchewkę (zostawiamy kilka plasterków do dekoracji). Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy kuleczki, kładziemy półplasterki marchewki na wierzch i układamy na parowar. Całość parujemy 10-15 min.

Ryż parujemy (ok. 18 min) lub gotujemy.

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. Dodajemy świeży szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Pomidory kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnie. Całość razem dusimy. I dekorujemy marchewką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 27.08.2014 14:43
Wyglądaja bardzo apetycznie. Muszę wypróbować bo takich jeszcze nie robiłam
marcia7 27.08.2014 14:41
lekki obiadek
IlonaAlbertos 27.08.2014 14:10
Smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak