Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt przekładany kremem z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
cukier 3,5 łyżki
mąka 2,5 łyżki
budyń waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
krem do karpatki 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt przekładany kremem z galaretką

Kroki postępowania

1
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, po czym białka ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Biszkopt przekładany kremem z galaretką foto
2
Do piany dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą pianę. Następnie wsypujemy mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wszystko razem mieszamy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą tortownicy (małej). Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Krok 2 - Biszkopt przekładany kremem z galaretką foto
3
Zimny biszkopt przekrawamy na dwa blaty.
Krok 3 - Biszkopt przekładany kremem z galaretką foto
4
Krem budyniowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po czym rozsmarowujemy na biszkopcie, przykrywamy drugim.
Krok 4 - Biszkopt przekładany kremem z galaretką foto
5
Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody i odstawiamy do stężenia. Gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta.
Krok 5 - Biszkopt przekładany kremem z galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 15.08.2014 10:45
mmm pycha :)
fotoviderek 14.08.2014 14:29
Świetne ciacho :)
VioletoweKucharzenie 14.08.2014 08:40
Proste ciacho i takie najlepsze!
bhb8 14.08.2014 08:00
lubię takie desery
Janina 13.08.2014 22:21
Świetne ciacho;)
irenka 13.08.2014 20:42
pycha słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak