Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie śmietanowo - grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
grzyby suszone 1 garść
śmietana słodka 200 ml
pieprz
sól
cebula 1
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie śmietanowo - grzybowym

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na kotlety. Każdy kotlet rozbić tłuczkiem i obsypać solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 1 - Schab w sosie śmietanowo - grzybowym foto
2
Grzyby namoczyć. W rondelku zeszklić cebulę i dodać odciśnięte i pokrojone grzyby.
Krok 2 - Schab w sosie śmietanowo - grzybowym foto
3
Mięso obsmażyć na patelni z obu stron.
Krok 3 - Schab w sosie śmietanowo - grzybowym foto
4
Podsmażone mięso przełożyć do rondelka z grzybami. Zalać śmietaną. Dusić 15 minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolać wodę z namoczonych grzybów.
Krok 4 - Schab w sosie śmietanowo - grzybowym foto
5
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Schab w sosie śmietanowo - grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 13.08.2014 20:41
moje smaki!
bhb8 13.08.2014 18:02
niestety nie przepadam za grzybami :(
Bernadeta1 13.08.2014 17:39
smaczne mięsko
kuklik 13.08.2014 17:14
super schabik
mirosława4 13.08.2014 17:12
smaczny schabik
sanielcia 13.08.2014 16:43
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak