Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona z warzywami i migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 4 sztuki
masło 4 łyżeczki
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
marchewka 2 sztuki
migdały siekane 50 g
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona z warzywami i migdałami

Kroki postępowania

1
Marchewkę ścieramy na grubej tarce, mieszamy z posiekaną natką pietruszki (grubo posiekaną), migdałami, sokiem z cytryny i niewielką ilością soli.
Krok 1 - Ryba pieczona z warzywami i migdałami foto
2
Rybę posypujemy solą i pieprzem cytrynowym, układamy w naczyniu żaroodpornym. Na rybie kładziemy kawałki masła i czosnek pokrojony na plasterki. Wszystko przykrywamy wcześniej przygotowaną marchewką.
Krok 2 - Ryba pieczona z warzywami i migdałami foto
3
całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 minut.
Krok 3 - Ryba pieczona z warzywami i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 13.08.2014 20:49
pyszny obiad,lubię
cukiereczek 13.08.2014 17:03
samo zdrowie
Stenka 13.08.2014 15:54
zdrowy i smaczny obiad
Anna169Hosz 13.08.2014 15:47
Podoba mi się ten przepis.
Ania321 13.08.2014 15:07
zjadłabym z apetytem :)
Christopher 13.08.2014 14:38
Ładnie wygląda na tym tęczowym talerzu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak