Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 8 sztuk
margaryna w kostce 1 kostka
galaretka truskawkowa 2 sztuki
galaretka pomarańczowa 2 sztuki
galaretka cytrynowa 2 sztuki
galaretka agrestowa 2 sztuki

Porada

Można użyć także innych kolorów galaretek.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z serków homogenizowanych

1.MASA Z SERKÓW: 1/4 margaryny rozpuścić w garnku. Dodać 2 serki homogenizowane i 1 galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody. Nie dopuścić do gotowania.
2.GALARETKA: 1 galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance wody
3.Blachę o wymiarach 25cm x 36cm wysmarować margaryną. Na to wylać czerwoną masę z serków homogenizowanych i odstawić do stężenia. Następnie zalać wystudzoną czerwona galaretką. I ponownie odstawić do stężenia. I tak samo postąpić z następnymi kolorami. Kolejność kolorów wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 18.08.2014 16:12
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak