Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galimatias w garnku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 200 gram
mortadela 200 gram
pieczarki 150 gram
kapusta pekińska 200 gram
papryka konserwowa 4 strąki
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
smalec 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Galimatias w garnku

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w małą kostkę. Zeszklić na smalcu. Dodać pokrojony schab i smażyć do ścięcia mięsa. W między czasie mortadelę pokroić w małą kostkę.Dodać do garnka i smażyć około 5 minut.
Krok 1 - Galimatias w garnku foto
2
Odsączoną paprykę pokroić w mała kostkę, ogórka także pokroić. Dodać do garnka.
Krok 2 - Galimatias w garnku foto
3
Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka i dusić.
Krok 3 - Galimatias w garnku foto
4
Opłukaną i osuszoną pekinkę drobno poszatkować i dodać do garnka. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości składników. Doprawić do smaku. Wymieszać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać około szklanki wody i zagotować. Gotować około 5 minut i zdjąć z ognia. Smacznego!
Krok 4 - Galimatias w garnku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.08.2014 10:23
lubię takie jedzonko !
Krystyna32 20.08.2014 07:31
wygląda pysznie
Ankha 20.08.2014 07:21
Na pewno dobry na duży głód
berys18 20.08.2014 07:14
bardzo apetyczny galimatias

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak