Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna rolada biszkoptowa
Kroki postępowania
Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Następnie cały czas nie przerywając ucierania dodać białko i dobrze wymieszać z pozostałymi składnikami. Na koniec dodać mąkę i połączyć ją z resztą składników. Dodać kakao i dobrze wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą szprychy wyciskać wzór kwiatka.Odłożyć do lodówki do zastygnięcia.
Do miseczki przesiać obie mąki, dodać proszek do pieczenia. Wymieszać. Odłożyć. Do miski wbić jajka i utrzeć do puszystości z cukrem.
Margarynę utrzeć na puch. Następnie dodać żółtko i dobrze wymieszać. Partiami dodawać cukier i cały czas ucierać na krem. Dodać amaretto i wymieszać.
Rozwinąć roladę, rozsmarować krem i ułożyć plasterki truskawek. Na truskawkach rozłożyć pokrojoną galaterkę.