Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybno- ryżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dkg
ryba morska 50 dkg
jajko 2
przyprawa uniwersalna
pieprz
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybno- ryżowe

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.
Krok 1 - Kotlety rybno- ryżowe foto
2
Do ostudzonego ryżu dodać rybę , jajka , przyprawy i wymieszać.Można dodać trochę bułki tartej.
Krok 2 - Kotlety rybno- ryżowe foto
3
Formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety rybno- ryżowe foto
4
Smażyć na rumiano z każdej strony.Osączyć na ręczniku papierowym.
Krok 4 - Kotlety rybno- ryżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:54
Dobre takie.
Megg 18.08.2014 21:11
super smaczne kotleciki
halina17 18.08.2014 20:57
Dobre kotlety.
Konczi 18.08.2014 20:55
Wyglądają bardzo apetycznie :D
Krzysztof15 18.08.2014 20:39
bardzo smaczne kotleciko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak