Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z indykiem
Kroki postępowania
Ułożyć ryż na dnie naczynia, na nim mięso z kukurydzą, posypać starty serem.
Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!!!!!
ryż | 2 torebki |
pierś z indyka | 30 dkg |
kukurydza w puszce | 3/4 puszki |
cebula | 1 sztuka |
koncentrat pomidorowy | 3 łyżki |
ser żółty | 4 łyżki |
olej do smażenia | 3 łyżki |
sól do smaku | 4 szczypty |
Pieprz czarny mielony Prymat | 3 szczypty |
Papryka ostra mielona Prymat | 2 szczypty |
oregano | 2 łyżeczki |
masło | 1 łyżka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: