Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe paszteciki z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 50 dag
drożdże 2,5 dag
mleko 3,2% 1 szk
jajko 1 szt
sól
olej rzepakowy 3 łyżki

Farsz

pieczarki 50 dag
cebula biała 4-5 szt
ser żółty 6 plasterków
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe paszteciki z pieczarkami

Ciasto:
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, mąkę przesiać i dodać do niej jajko, sól oraz drożdże wszystko dokładnie wymieszać na koniec dodać olej i zagnieść gładkie ciasto. Przygotowane ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1godz..
Farsz:
Cebulę pokroić kostkę, zeszklić na patelni z dodatkiem oleju, przesypać do miski, pieczarki skroić w kostkę i podsmażyć na patelni, na koniec dodać do cebulki - doprawić farsz solą oraz pieprzem czarnym mielonym.

Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować i pociąć na kwadraty około 10 cm bok na jednym boku ułożyć porcję farszu oraz pocięty wcześniej plasterek sera, taki aby był mały paseczek i ostrożnie zwinąć w rulonik.

Przygotowane paszteciki ułożyć na blaszce i piec ok. 20 w nagrzanym piekarniku na 200st. C do czasu aż się ładnie zarumienią. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.09.2014 12:36
pysznie się prezentują
asiczekz 17.08.2014 21:14
lubię takie :)
Czyki 17.08.2014 20:49
Bardzo pysznie tu u Ciebie :)
agnieszka214 17.08.2014 20:43
paszteciki z grzybami uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak