Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe paszteciki z pieczarkami
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, mąkę przesiać i dodać do niej jajko, sól oraz drożdże wszystko dokładnie wymieszać na koniec dodać olej i zagnieść gładkie ciasto. Przygotowane ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1godz..
Farsz:
Cebulę pokroić kostkę, zeszklić na patelni z dodatkiem oleju, przesypać do miski, pieczarki skroić w kostkę i podsmażyć na patelni, na koniec dodać do cebulki - doprawić farsz solą oraz pieprzem czarnym mielonym.
Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować i pociąć na kwadraty około 10 cm bok na jednym boku ułożyć porcję farszu oraz pocięty wcześniej plasterek sera, taki aby był mały paseczek i ostrożnie zwinąć w rulonik.
Przygotowane paszteciki ułożyć na blaszce i piec ok. 20 w nagrzanym piekarniku na 200st. C do czasu aż się ładnie zarumienią. Smacznego.