Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie roladki z dodatkiem szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
chińska mieszanka warzywna 250 g
szpinak mrożony 2 kostki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól do smaku
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie roladki z dodatkiem szpinaku

Kroki postępowania

1
Filet myjemy, osuszamy i rozcinamy poziomo na kotlety. Delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mieszankę chińską, szpinak i czosnek. Wszystko dusimy do miękkości.
Krok 1 - Chińskie roladki z dodatkiem szpinaku foto
2
Tak przygotowanym farszem obkładamy każdy plaster fileta, zwijamy. Posypujemy przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Chińskie roladki z dodatkiem szpinaku foto
3
Każdą roladkę maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu. Podajemy z ziemniakami i ulubiona surówką.
Krok 3 - Chińskie roladki z dodatkiem szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 02.08.2014 21:22
pyszne danie
erym 02.08.2014 14:08
sprytny plan, iscie chinskie te roladki :)
kuklik 02.08.2014 14:06
świetny farsz
wwwiolka 02.08.2014 13:32
Bardzo fajny przepis.
Anula 02.08.2014 13:23
Wspaniały pomysł na takie roladki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak