Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 mniejsza
wątróbka drobiowa 300 gram
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
masło lub margaryna 50 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cukinią

Kroki postępowania

1
Cukinię obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm.
Krok 1 - Wątróbka z cukinią foto
2
Wątróbkę przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Wątróbka z cukinią foto
3
Następnie obtaczamy ją w bułce tartej.
Krok 3 - Wątróbka z cukinią foto
4
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy ok. 5 minut cukinię, po czym dodajemy wątróbkę w panierce i wszystko razem smażymy do momentu, aż wątróbka będzie miękka. Przekładamy na półmisek.
Krok 4 - Wątróbka z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 05.08.2014 07:25
zajadam się wątróbką drobiową ale z cukinią jeszcze jej nie jadłam! świetnie!
Mniam 02.08.2014 08:41
Świetny pomysł na wątróbkę.
VioletoweKucharzenie 01.08.2014 23:21
ja również takiej nie jadłam. Musi mieć ciekawy smak.
Iwusia 01.08.2014 22:17
oo takiej jeszcze nie jadłam
Ali 01.08.2014 22:03
Dawno nie jadłem wątróbki, pora zrobić :)
Patriszja
Patriszja 01.08.2014 21:22
przyznam że z cukinią to ja nie jadłam jeszcze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak