Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona cukinia i kalarepa z serem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1-2 sztuki
kalarepka młoda 1-2 sztuki
cebula 1 sztuki
parmezan starty 30 g
rozmaryn 2 łyżki
tymianek kilka gałązek
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona cukinia i kalarepa z serem

Kroki postępowania

1
Cukinię pokroić w plastry. Kalarepkę i cebulę obrać i pokroić w plastry.
Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Poukładać w niej warzywa w rzędach.
Zioła umyć, połowę z nich posypać na warzywa. Wszystko posolić.
Krok 1 - pieczona cukinia i kalarepa z serem foto
2
Formę przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Krok 2 - pieczona cukinia i kalarepa z serem foto
3
Po 10 minutach wyjąć, zdjąć folię. Posypać startym serem typu parmezan wymieszanym z resztą ziół, pieprzem i pokrojonym czosnkiem.
Wstawić na kolejne 10 minut do piekarnika bez folii, aby ser się stopił i przyrumienił.
Gotowe, smacznego.
Krok 3 - pieczona cukinia i kalarepa z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 19.08.2014 17:26
na pewno spróbuję
EmciaPichci 06.08.2014 07:43
jak zdrowo!
Alex_M 05.08.2014 19:37
oo takie cos musze zrobic :D
ewelinapac 01.08.2014 22:41
fajny pomysł na warzywa
cukiereczek 01.08.2014 20:17
na pewno pyszne
anemon 01.08.2014 19:40
Świetny pomysł, bardzo apetycznie wygląda.
Katarzyna59 01.08.2014 18:47
apetyczne warzywa
Monika-twin 01.08.2014 18:34
Musi byc smaczne.
gosia1988 01.08.2014 17:00
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak