Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 200 g
śmietana kremówka 600 ml
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki mus czekoladowy

Śmietanę kremówkę chłodzimy w lodówce i ubijamy mikserem, by była wystarczająco gęsta. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder. Czekoladę deserową lub gorzką rozpuszczamy w małym naczyniu nad parą wodną i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie cienkim strumieniem wlewamy ją do ubitej śmietany i delikatnie, drewnianą szpatułką dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczyń i schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.08.2014 10:55
Bardzo lubię musy :)
Beata23 09.08.2014 16:27
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak