Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z cukini

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 5 szklanek
pieczarki 15 sztuk
ser żółty 30 dag
cebula 5 dużych
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Kucharek SMAK WIOSNY do smaku

Porada

Dodatkowo dodaje 7 jajek, nie dodały mi się do składników

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z cukini

Kroki postępowania

1
Cukinię płuczemy, używamy młodej. Ścieramy na tartce używając grubych oczek i odciskamy ją od nadmiaru soków, nastepnie ścisle układamy w szklance. Odmierzamy odpowiednia ilość.
Krok 1 - pasztet z cukini foto
2
dodajemy jajka , 7 sztuk.
Krok 2 - pasztet z cukini foto
3
cebulę obieramy i drobno siekamy
Krok 3 - pasztet z cukini foto
4
dodajemy do cukini
Krok 4 - pasztet z cukini foto
5
ser ścieramy na tarce
Krok 5 - pasztet z cukini foto
6
mieszamy dokladnie
Krok 6 - pasztet z cukini foto
7
odmierzamy bułkę tartą
Krok 7 - pasztet z cukini foto
8
mieszamy z pozostałymi składnikami
Krok 8 - pasztet z cukini foto
9
dodajemy pieczarki starte na tarce, obrane
Krok 9 - pasztet z cukini foto
10
doprawiamy do smaku, wykładamy na blaszkę dużą pieczeniowa posypaną bułką tartą.
Krok 10 - pasztet z cukini foto
11
pieczemy w temp 180 stopni
Krok 11 - pasztet z cukini foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 08.04.2015 15:07
na pewno pyszne
patryska76 31.07.2014 13:23
Ciekawy pomysł na wykorzystanie cukinii :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak