Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z cukiniową potrawką
Kroki postępowania
Dodałam do mięsa.
Papryki oczyściłam ,usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam w kostkę
Dodałam do mięsa po 10 minutach cukinię i papryki.
ziemniaki ugotowane | 1,5 kg |
mąka ziemniaczana | 2 szklanki |
sól do smaku | 2 szczypty |
woda mineralna | 3 l |
cukinia | 1 sztuka |
cebula biała | 1 sztuka |
łopatka bez kości | 1 kg |
papryka czerwona | 3 sztuki |
papryka żółta | 3 sztuki |
olej do smażenia | 3 łyżki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 4 szczypty |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: