Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jasnych śliwek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 4 kg jasne
cukier
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jasnych śliwek

Śliwki dokładnie myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół wyciągając pestki. Następnie śliwki układamy w większych - litrowych słoikach (3/4). Wsypujemy po 4 łyżki cukru na słoik. Słoiki ze śliwkami zalewamy wodą i zakręcamy. Pasteryzujemy około 10 minut. Po pasteryzacji słoiki odwracamy na kilka godzin wieczkiem na dół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 13.08.2014 19:24
Bardzo lubię taki śliwkowy.
Ola1young 12.08.2014 13:54
ja tez lubie taki kompot
mirosława4 10.08.2014 15:47
bardzo lubię i wolę śliwki w całości ale z racji niespodzianki w środku trzeba wyrzucać pestki :)
Patriszja
Patriszja 10.08.2014 15:31
super sprawa :)
Renata9 10.08.2014 15:13
bardzo lubię taki kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak