Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta warzywna z ziemniaczanym spodem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spód

ziemniaki 7 szt
mąka pełnoziarnista 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku

warzywa

cukinia
papryka czerwona
papryka żółta
cebula biała
bób
groszek zielony
bakłażan
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
ketchup pikantny 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat
cząber

na wierzch

jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: tarta warzywna z ziemniaczanym spodem

Kroki postępowania

1
ziemniaki gotujemy bez skórki. Gotowe blendujemy. Do puree dodajemy przesiana mąkę, sól i proszek. Mieszamy aby nie było gródek. Wkładamy na formę (masa może być lekko lejąca ale to nie szkodzi). wyłożoną folią i lekko natłuszczoną. Pieczemy ok 30 minut (lepiej aby ciasto było bardzie rumiane niż na zdjęciu)
Krok 1 - tarta warzywna z ziemniaczanym spodem foto
2
warzywa kroimy w dowolny sposób. Mieszamy z ketchupem, cząbrem i musztardą. Zostawiamy na kilka minut
Krok 2 - tarta warzywna z ziemniaczanym spodem foto
3
na gotowy spód wykładamy warzywa. Rozbijamy jajka. Pieczemy w takiej formie ok 30 minut.
Krok 3 - tarta warzywna z ziemniaczanym spodem foto
4
delektujemy się zapiekanką razem z rodziną :)
Krok 4 - tarta warzywna z ziemniaczanym spodem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.11.2016 11:08
chętnie bym skosztowała
IZABELA29 22.11.2016 10:30
warto sprobowac
Ada-Gaba 09.10.2016 22:57
wygląda przepysznie
IZABELA29 02.10.2016 15:46
Super wygląda
gibli 21.08.2014 15:41
musi być smaczna:) ciekawie zrobiona)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak