Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowa z surimi

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 łyżki
różyczki brokuła 8 sztuka
paluszki krabowe 3 sztuka
seler naciowy 1 łodyga
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
pestki słonecznika 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowa z surimi

Ryż gotuję w osolonej wodzie, ok 40 minut. W tym czasie blanszuję brokuły w wodzie z solą i odrobiną cukru. Seler naciowy obieram z włókien i kroję na cienkie plasterki. Paluszki surimi kroję na mniejsze kawałki i podsmażam na patelni. Gdy ryż jest już gotowy wkładam wszystkie (wystudzone) składniki do miseczki. Dodaję jogurt i majonez. Wszystko mieszam, na koniec posypuję natką pietruszki i uprażonymi pestkami słonecznika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak