Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caponata czyli duszone warzywa śródziemnomorskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia
papryka czerwona
czosnek ząbki 4 szt.
garść pomidorków daktylowych czerwonych
liście natki pietruszki
pesto
sól, pieprz
oliwa 2 łyżki
oregano 2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Caponata czyli duszone warzywa śródziemnomorskie

- Na oliwie z oliwek extra vergine podsmażamy ząbki czosnku pokrojone na plasterki, gdy zacznie pachnieć, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną na ćwiartki, a następnie w plasterki cukinię, oraz paprykę umytą, osuszoną, oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną w grubą kostkę. Dusimy, aż warzywa zmiękną.
- Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w grube plastry pomidorki daktylowe razem z ich sokiem, dodajemy oregano i przyprawiamy, mieszamy. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodajemy posiekane listki natki, gasimy płomień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 19.07.2011 07:57
kolorowe i do tego jakie zdrowe
caroline1983 13.04.2011 11:16
Bardzo fajne danie :)
Ewa104 28.10.2010 07:42
Pyszna,lekka potrawa.
iwona332 27.09.2010 22:15
super
anecia04 17.09.2010 12:52
Dziękuję
agnieszka189 16.09.2010 16:33
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak