Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane ryżem i jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 szt
ryż 10 dag
cebula 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
śmietana 1/2 szkl
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane ryżem i jajkiem

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy na rozgrzanej oliwie.
Krok 1 - Pomidory nadziewane ryżem i jajkiem foto
2
Do cebuli dodajemy ryż i całość chwilę smażymy. Następnie zdejmujemy z patelni i studzimy.
Krok 2 - Pomidory nadziewane ryżem i jajkiem foto
3
Do ryżu dodajemy pokrojone w kostkę jajka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Pomidory nadziewane ryżem i jajkiem foto
4
Pomidorom ścinamy wierzchy i usuwamy pestki. Ryżem z jajkami faszerujemy pomidory. Śmietanę mieszamy z jajkiem i szczyptą soli i pieprzu. Zalewamy pomidory. Pomidory układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem i zapiekamy ok 15 - 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
Smacznego!
Krok 4 - Pomidory nadziewane ryżem i jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.09.2014 11:48
bardzo fajne
gibli 17.08.2014 11:03
fajny pomysł)
adelajda 14.08.2014 15:16
Mi będzie smakował :)))
luna76 06.08.2014 20:03
rewelacyjna przystawka :)
Megg 06.08.2014 19:52
Pyszny pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak