Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
sok pomidorowy 1 litr
papryka 2
cebula 1
pieczarki 20 dag
fasola czerwona z puszki 1
kukurydza w puszce 1
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Kostki rosołowe Kucharek 1

Porada

najlepiej smakuje na następny dzień

Przepis i sposób przygotowania na: zupa meksykańska

Kroki postępowania

1
sok pimidorowy wlac do garka, dodac litr wody, koncentrat, kostke rosołową, ziele angielskie, lisc laurowy i zagtowac, gotowac na wolnym ogniu.
Krok 1 - zupa meksykańska foto
2
papryke oczyścic i pokroic w paski
Krok 2 - zupa meksykańska foto
3
podsmażyc na oleju az zmięknie, dodac do wywaru
Krok 3 - zupa meksykańska foto
4
cebulke pokroic w drobna kostke, dodac do miesa mielonego i całośc podsmażyć, dodac do wywaru
Krok 4 - zupa meksykańska foto
5
pieczarki oczyścic i pokroic w kostkę.
Krok 5 - zupa meksykańska foto
6
posmązyc je na oleju i dodac do wywaru
Krok 6 - zupa meksykańska foto
7
do wywaru dodac odcedzona fasole i kukurydze, przyprawy. gotwac 15 minut na wolnym ogniu
Krok 7 - zupa meksykańska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak