Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1/2 sztuka
jajko 3 sztuka
rzodkiewka 1/2 pęczek
papryka czerwona 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Jajka gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie sałatę lodową rwiemy na małe części i układamy na spodzie głębokiego naczynia. Następnie układamy na niej pokrojoną w pół talarki rzodkiewkę i czerwoną paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy także posiekaną w cienkie pół talarki cebulę i obrane pomidory z usuniętymi ziarnami posiekane w niedużą kostkę. Czekamy aż jajka będę zimne. Wtedy obieramy je i przecinamy w czwórki. Układamy na samym wierzchu naszej sałatki. Całość posypujemy solą i pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Chłodzimy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 23.09.2014 08:19
zdrowa, kolorowa i smaczna)
Kejti 30.08.2014 17:56
Bardzo smaczna sałatka :-)
Jagódka77 08.08.2014 06:34
prezentuje się rewelacyjnie
Gracer 04.08.2014 20:57
Super przepis
slonko888 04.08.2014 20:45
pysznie wyglada
Seba 04.08.2014 16:34
Lubię takie sałatki
Motorek 04.08.2014 16:25
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak