Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kaszą gryczaną, roszponką i mozzarellą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 200 g
mozzarella w kulce 1 opakowanie
jajko 2 szt
kasza gryczana 100 g
papryka czerwona 1 szt
bazylia świeża
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kaszą gryczaną, roszponką i mozzarellą

Kaszę ugotować, odcedzić. Roszponkę opłukać, przełożyć do durszlaka, aby pozbyć się nadmiaru wody.Jajka ugotować na twardo, pokroić w kawałki, przełożyć do naczynia. Dodać pokrojoną na kawałki paprykę oraz mozzarellę, ugotowaną kaszę. Doprawić so smaku solą i pieprzem. Polać oliwą. Na sam koniec dodać roszponkę oraz posiekane listki bazylii. Wymieszać delikatnie. Schłodzić przed podaniem.
/przepis własny/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 07.08.2014 08:58
Wygląda apetycznie :-)
EmciaPichci 07.08.2014 08:19
mmmm pyszna!
marcia7 04.08.2014 10:07
bardzo ciekawa i sycąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak