Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z piersi kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 1 kg
marchewka 2
cebula 1
koperek

Marynata

ketchup pikantny 2-3 łyzki
miód gryczany 2-3 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyzka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Miód , ketchup, musztardę i przyprawy wymieszać.
Krok 1 - Gulasz z piersi kurczaka foto
2
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę [ ja miałam mięso gulaszowe drobiowe już pokrojone]. Dodać do marynaty i odstawić na 1-2 godziny
Krok 2 - Gulasz z piersi kurczaka foto
3
Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą , dodać cebulę i marchewki pokrojone w kostkę.
Krok 3 - Gulasz z piersi kurczaka foto
4
Piec w piekarniku do miękkości mięsa, pod koniec dodać koperek.
Krok 4 - Gulasz z piersi kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:10
Syte jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak