Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti
mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,5 kg
pomidory w puszce
ząbki czosnku 4
cebula biała 2 szt.
marchewka 2 szt
tymianek posiekany
oregano
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti

Kroki postępowania

1
Makaron spaghetti gotujemy tak aby był al dente
Krok 1 - Spaghetti foto
2
Drobniutko siekamy czosnek. Na rozgrzanej na patelni oliwie z oliwek smażymy mięso mielone. Dodajemy do niego posiekany wcześniej czosnek, sól, pieprz i posiekany tymianek
Krok 2 - Spaghetti foto
3
Pokrojoną marchewkę wkładamy do blendera i miksujemy. Musimy uzyskać
drobniutkie, ale ciągle wyczuwalne kawałki warzyw.
Zmiksowaną marchewkę przekładamy do mięsa.
Krok 3 - Spaghetti foto
4
Na drugiej patelni szklimy pokrojoną cebulę i czosnek.
Krok 4 - Spaghetti foto
5
Do cebuli i czosnku dodajemy przygotowane mięso i chwilę dusimy. Następnie dodajemy do wszystkiego zmiksowane pomidory z puszki wraz z sokiem.
Krok 5 - Spaghetti foto
6
Do całości dodajemy oregano i ewentualnie doprawiamy do smaku, jeszcze chwilę dusząc.
Makaron polewamy sosem, można posypać startym drobno serem.
Krok 6 - Spaghetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 22.07.2014 09:51
ja również je uwielbiam :)
ice cubes 22.07.2014 09:12
bardzo lubię spaghetti :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak