Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasto z jagodami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szk
mąka 2 szk
czekolada w proszku 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 3/4 szk
mleko 0,5 szk
olej 0,5 szk
drożdże 25 g
jagody 1 szk
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto z jagodami

Drożdże zalać ciepłym mlekiem i wymieszać. Dodać cukier, jajka oraz olej i zmiksować. Na koniec wsypać mąkę oraz czekoladę w proszku i ponownie zmiksować. Odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Formę do pieczenia ciasta natłuścić i obsypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do foremki. Na wierzchu ułożyć jagody.
Łyżkę masła rozpuścić, dodać łyżkę cukru i 3 łyżki mąki. Wszystko razem zagnieść i pokruszyć na cieście.
Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.07.2014 12:20
fajne ciacho
Zdzisław 21.07.2014 12:11
takie desery lubie bardzo
Magula 21.07.2014 08:21
Mniam musiało być pyszne
fotoviderek 21.07.2014 06:52
Pyszności :)
eMMe 20.07.2014 23:22
Super ciacho:)
Janina 20.07.2014 23:07
Lubię to ciasto;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak