Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z borówką amerykańską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dkg
cukier kryształ 6 łyżek
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
mąka 14 łyżek
aromat waniliowy do smaku
borówka amerykańska
cukier puder 2-3 łyżki

Porada

Z podanych składników wychodzi mała blaszka ciasta, do ciasta można użyć innych owoców

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z borówką amerykańską

Kroki postępowania

1
Miękką margarynę ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy – ucieramy.

Gotowe ciasto przekładamy do blaszki.
Krok 1 - Ciasto ucierane z borówką amerykańską  foto
2
Na cieście układamy owoce, posypujemy cukrem.
Krok 2 - Ciasto ucierane z borówką amerykańską  foto
3
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30 -35 minut.
Krok 3 - Ciasto ucierane z borówką amerykańską  foto
4
Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!!!
Krok 4 - Ciasto ucierane z borówką amerykańską  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.07.2014 14:52
ciasto palce lizać
V_kuchareczka 18.07.2014 21:11
pyszne ciasto
halina17 18.07.2014 21:08
Smacznie wygląda ciasto.
Renata9 18.07.2014 20:25
bardzo smaczne ciacho
krokus 18.07.2014 19:28
Jusiaa...bardzo proste, szybkie ciacho i na pewno smaczne, puszyste...;)
Jusiaa 18.07.2014 19:04
Takie proste, a na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak