Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa malinowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 400 gram
woda 1,5 litra
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 2 łyżki
makaron 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa malinowa

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Maliny przebieramy i płuczemy, po czym przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do gotującej się zupy. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę. (Zupa najlepiej smakuje przestudzona)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 19.07.2014 19:09
malinowej jeszcze nie jadłam ,robię z wiśni
asiczekz 17.07.2014 21:52
nie jadłam jeszcze takiej, chyba spróbuję :)
irenka 17.07.2014 20:21
pyszna,uwielbiam zupy owocowe
mirosława4 17.07.2014 19:36
malinowej jeszcze nie jadłam chociaż bardzo lubię takie zupy owocowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak