Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki meksykańskie(diabeliki) do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 2 1/2 kg
sól 6 łyżek
cukier 55 dag
ocet 1 1/2 szklanki
olej 7 łyżek
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki/ płaskie
czosnek 5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki meksykańskie(diabeliki) do słoików

Wykonanie:
Ogórki umyć, pokroić w słupki( nie obierać), zasolić i odstawić na sześć godzin. Następnie odlać powstały sok. Zagotować cukier z octem i olejem, wsypać ostrą paprykę i zmiażdżony czosnek, poczym zalać ogórki(wcześniej odstałe) i zostawić ponownie na 12 godzin. Po tym czasie napełnić słoje ogórkami z zalewą i pasteryzować około 8 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 30.07.2014 10:31
lubie takie ostre
Anna169Hosz 30.07.2014 09:39
Podoba mi się ten przepis!
Ania84 29.07.2014 23:16
uwielbiam takie pikantne ogóreczki!
noninka77 29.07.2014 21:38
Interesujący przepis :)
gosia1988 29.07.2014 20:50
muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak