Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe z bananami

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 350 g
drożdże 20 g
cukier 4 łyżki
banan 2 szt
mleko 1 szkl
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z bananami

Kroki postępowania

1
Banany rozgnieść na papkę.
Krok 1 - Racuchy drożdżowe z bananami foto
2
W letnim mleku rozmieszać drożdże i cukier.
Krok 2 - Racuchy drożdżowe z bananami foto
3
Mąkę wymieszać z rozpuszczonymi drożdżami
Krok 3 - Racuchy drożdżowe z bananami foto
4
Na końcu dodać rozgniecionego banana i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Racuchy drożdżowe z bananami foto
5
Ciasto odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem na godzinę.
Krok 5 - Racuchy drożdżowe z bananami foto
6
Na patelni rozgrzać olej.
Krok 6 - Racuchy drożdżowe z bananami foto
7
Nakładać ciasto tworząc nieduże placuszki. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Krok 7 - Racuchy drożdżowe z bananami foto
8
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 8 - Racuchy drożdżowe z bananami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak