Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z młodej pokrzywy i ogórka podany z terriną z wędzonego łososia Waldemara Hołówki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda pokrzywa 2 pęczki
ogórek zielony 200 g
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
jogurt naturalny 250 ml
maślanka 100 ml
łosoś wędzony 200 g
serek kanapkowy biały 200 g
chrzan tarty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z młodej pokrzywy i ogórka podany z terriną z wędzonego łososia Waldemara Hołówki

Waldemar Hołówek poleca:
Posiekać ogórek, listki pokrzywy i koperek ze szczypiorkiem. Dodać jogurt i maślankę, doprawić do smaku. Łososia zmiksować, dodać serek i chrzan. Uformować w foremce i schłodzić.
Pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Dodać schłodzony chłodnik. Udekorować gałązką kopru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 09.11.2014 10:53
Pyszności... Wspomnienie lata:)
Kolorowa 28.07.2014 23:03
Smaczne składniki ;)
brioszka 28.07.2014 14:51
piękne zdjęcie!
molanka 28.07.2014 14:32
bardzo oryginalnie i pomysłowo
PaniMISIOWA 28.07.2014 13:01
pomysł na łososia fantastyczny! na pewno wykorzystam.
IwonaDD 28.07.2014 12:42
wow, coś wspaniałego!
jasiek 28.07.2014 11:36
bardzo ciekawy
Ola1984 28.07.2014 11:29
Fantastyczny chłodnik :) Idealny na letnie upały.
idealme 28.07.2014 11:05
pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak