Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg bez głowy i wnętrzności 2 sztuki
cytryna 4 plastry
koperek 1/2 pęczka
masło 2 łyżki
ząbki czosnku 2 sztuki
sól 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z piekarnika

Cytrynę sparzyć, dokładnie umyć i osuszyć.
Ryby oczyścić, umyć, osuszyć na ręczniku kuchennym.
Masło utrzeć z przetartym czosnkiem przez praskę.
Rybę natrzeć solą, do środka włożyć po łyżce masła, dwie gałązki koperku, plasterek cytryny, spiąć wykałaczkami.
Folię aluminiową nasmarować odrobiną oliwy, ułożyć rybę, zawinąć.
Upiec pstrąga w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 20 minut.
Podawać z ulubioną surówką.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.07.2014 17:07
pyszna rybka
halina17 27.07.2014 14:18
Dobra ryba.
marcia7 27.07.2014 13:37
doskonała rybka
fotoviderek 27.07.2014 09:48
Uwielbiam pieczonego pstrąga :)
olkaaa 27.07.2014 09:44
bardzo lubię
Wafelek2601 27.07.2014 08:10
Moja ulubiona rybka
Motorek 27.07.2014 07:45
Uwielbiam takie pstrąga

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak