Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 20 dag
fasolka szparagowa 20 dag żółta
masło 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kalafiorem do obiadu

W lekko solonej wodzie gotujemy kalafior i fasolkę szparagową. Odcedzamy, kalafiora kroimy na mniejsze różyczki i przekładamy do miski. Z fasolki szparagowej odcinamy końcówki a następnie kroimy ją w słupki długości około 2-3 cm. Do kalafiora dodajemy fasolkę i mieszamy. Na patelni podgrzewamy masełko, dodajemy bułkę tartą oraz szczyptę soli i zarumieniamy. Bułką zalewamy warzywka i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 29.07.2014 22:58
Uwielbiam ;)
Margo1 28.07.2014 08:42
też dobry pomysł
norweska20 28.07.2014 00:36
smaczny dodatek do obiadu
asiczekz 26.07.2014 20:50
bardzo lubię takie zestawienie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak