Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska z makaronem ryżowym.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
makaron ryżowy 100 gram
papryka czerwona 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
kukurydza w puszce 1/2 szkl
fasola czerwona z puszki 1/2 szkl
ogórki konserwowe 4 szt
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
pieprz
koperek

Porada

Sałatka idealnie nadaje się na lekką kolację.

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska z makaronem ryżowym.

Makaron ryżowy gotujemy w lekko solonej wodzie na półtwardo, odcedzamy i studzimy. Kapustę pekińską oczyszczamy, drobno szatkujemy. Paprykę czerwoną i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Groszek, kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy majonez wymieszany z jogurtem naturalnym.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 09.08.2014 19:32
smaczna , mniam:)
kate.500 06.08.2014 21:12
smaczna salatka
mysza75 30.07.2014 15:09
fajna i zdrowa sałatka
adelajda 29.07.2014 16:21
chętnie spróbuję :)
Kejti 28.07.2014 22:49
Apetycznie wygląda :-)
gusia1000 28.07.2014 19:57
Dobra sałatka.
kuklik 27.07.2014 11:11
schłodzona na upał super
gosia56 27.07.2014 08:41
pyszna sałatka;)
anemon 26.07.2014 20:28
Bardzo apetycznie wygląda Twoja sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak